Elektromos padlófűtés fűtőszőnyeggel beltérben

fűtőszőnyegAz elnevezés megtévesztő lehet a nem szakemberek számára, mert itt nem egy lakberendezésben használatos szőnyegről beszélünk, hiszen egy hőszigetelő szőnyeg használata amúgy sem túl gazdaságos a fűtésben.

Az elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad.

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Alkalmazásával kihasználhatja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Felhasználási területei széleskörűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Az ilyen vezérlés már önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

 

Alkalmazástechnika

Ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő (flexibilis) ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.
 

Két ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor megfelelő elhelyezésére is (két fűtőkábel közt) !


Termékeink részletesen ide kattintva:  FŰTŐSZŐNYEGEK FAJTÁNKÉNT


fűtőszőnyeg vásárlás

Fűtőszőnyeg

fűtőszőnyegA legkönnyebben elkészíthető elektromos padlófűtés, fűtőkábel öntapadós hálón.

Bővebben ...

Fűtőkábel

fűtőkábelElektromos fűtőkábel a legrégebben használt elektromos padlófűtés.

Bővebben ...

Fűtőfilm

infrafilm 

Infra fűtőfilm - utólagos padlófűtés melegpadlóhoz, nano-technológiával

Bővebben ...

Termosztát

termosztát 601iDupla szenzoros (levegő és padló) vezérlések a profi fűtéshez.

Bővebben ...