Infra fűtőfilm, infrafilm

Az infra fűtőfilmek vagy másnéven infrafilmek még csak rövid történettel rendelkeznek, de korszerű gyártási technológiájuk, egyszerű kivitelezhetőségük miatt már komoly karriert futottak be.

infra fűtőfilmA fűtőfilmek működési elvüket tekintve az infrapanelekhez hasonlítanak leginkább, de az infra fűtőfilmek egységnyi felületre jutó teljesítménye jóval alacsonyabb, és nagy felületen használva, minden irányban egyenletesen osztja el a fűtésteljesítményt.

Teljes értékű fűtésrendszer esetén a felület 75-85 százalékát érdemes a fűtőfilmmel lefedni, így a hőleadás egyenletes lesz és nullára  csökkenhet a konvekciós fűtéseket jellemző "porhenger" kialakulásának esélye. 

Az infra fűtőfilmes fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad. A rendszer tervezése és kivitelezése alapterülettől függően akár egy munkanap alatt is elvégezhető.
Rugalmasan, az energetikai paraméterek alapján méretezhető a teljesítmény, így alacsony energiaigényű épület építése esetén nem jelentkezik hatásfok veszteség.

A hagyományos fűtésekhez képest a hő jóval nagyobb felületen sugárzik, nem alakulnak ki (radiátortól távoli) hideg pontok. Infra filmes fűtés esetén a helyiségek hőmérséklete a sugárzó hőnek köszönhetően akár 2-3°C-al csökkenthető, ezáltal 10-20% energiamegtakarítás érhető el a komfortérzet csökkenése nélkül.
Az elektromos fűtőfilmes fűtésrendszer megújuló energiaforrásokkal kombinálható.

A sugárzó fűtések előnye, hogy az emberi test folyamatos kapcsolatban áll a sugárzó felülettel, így a hősugárzás a szövetekbe hatolva saját energiájával stimulálja az emberi szöveteket, előidézve a jobb vérkeringést és a magasabb hő- és komfortérzet kialakulását. 

karbonszálas filmA fűtésrendszerek mindössze a fűtőfilm elemekből, szerelési segédanyagokból és a vezérlő termosztátokból állnak, melyek élettartama kiemelkedően magas így karbantartást, időszakos felülvizsgálatokat, alkatrész utánpótlást nem igényelnek. Kifejezetten fontos ez a lakóhelyiségeken kívül, irodákban, üzletekben, vendéglátásban és közintézményekben, ahol fontos az üzembiztonság.

Rendszereinket minden esetben helyiségenként önálló, programozható vezérléssel tervezzük így drasztikusan (20-30%-al) csökkenthető az energiafelhasználás.

Fűtésrendszereink teljesen láthatatlanok, nem befolyásolják az épület kialakítását, bútorozását, nem igényelnek gépészetet (kazán, keringető szivattyú, csőrendszer stb…) így megspórolható a gépészeti helyiség kialakítása a gáz bekötése, kémény kialakítás, stb…

 

A ma Magyarországon kapható fűtőfilmekről...

 

A fűtőfilmek forgalmazásának területén is verseny van. Rengeteg új termék jelent meg és több forgalmazó igyekszik bármi áron eladni termékeit.

Legyen gyanús az, mikor úgy hirdetik a terméket, hogy bármilyen burkolat alá megfelelő! Normál (vizes) padlófűtést láttak már fűtőfilm19 mm-es parketta alatt vagy hab-alátétes padlószőnyeg alatt?

Ugye nem. A hatékony fűtőfilmes padlófűtéshez ezek a burkolatok szintén nem alkalmasak.

 Másik szempont a forgalmazott fűtőfilm teljesítménye. Sokan túl nagy teljesítményű filmmel igyekszenek megoldani a fűtést, pl. 220W/m2 -rel.

(Ez a teljesítmény sokkal nagyobb, mint a hagyományos vizes rendszerű padlófűtés teljesítménye.)

Mi is történik, ha ezzel telepítünk egy helyiséget?

Tételezzünk fel normál hőszigetelésű lakást és azt is, hogy a padlófelület min. 80%át telepítjük a filmmel. (ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy ne legyenek kellemetlen fűtetlen sávok a padlón)

- mivel túl nagy lesz a padló hőtermelő képessége az igényhez képest, ezért a padlófűtés üzemideje lerövidül és csak rövid ideig élvezhetjük lábunkkal a meleget

- a túl nagy teljesítmény velejárója a nagy Amperigény is, amiből hálózatfejlesztési probléma adódhat, valamint a normál termosztát mellé külön teljesítménykapcsoló relé beiktatásának szükségessége

 

Tehát keressen minket, mi mindig az adott helyre megfelelő méretű infra fűtőfilmet ajánljuk!


Infra fűtőfilmek fajtáiról részletesen itt: INFRA FŰTŐFILMEK


fűtőfilm

Fűtőszőnyeg

fűtőszőnyegA legkönnyebben elkészíthető elektromos padlófűtés, fűtőkábel öntapadós hálón.

Bővebben ...

Fűtőkábel

fűtőkábelElektromos fűtőkábel a legrégebben használt elektromos padlófűtés.

Bővebben ...

Fűtőfilm

infrafilm 

Infra fűtőfilm - utólagos padlófűtés melegpadlóhoz, nano-technológiával

Bővebben ...

Termosztát

termosztát 601iDupla szenzoros (levegő és padló) vezérlések a profi fűtéshez.

Bővebben ...