Termosztátok, vezérlés

Elektromos padlófűtések termosztátjai

 

Az elektromos padlófűtés egyik nagy előnye a hagyományos csöves rendszerekhez képest, hogy a vezérlésük messze jobb komfortérzetet biztosít.

termosztát bvfElőször egy saját történet: Mint régóta építőiparban dolgozó mérnök, saját házamban már 1988-ban csöves padlófűtést csináltam. Szerintem sokan tudják, hogy egy központi fűtéses rendszer, mely egy termosztáttal dolgozik, valahogy sosem olyan hőmérsékletet csinál a termosztát nélküli szobákban, mint szeretnénk.

Tehát nálam is adott volt a kész padlófűtés. A szobákban letekert csőmennyiség által leadott teljesítmény nyilván köszönő viszonyban sem volt a valójában szükségessel: egy ház különböző helyiségeiben sosem egyenletes a fűtési teljesítmény szükséglet, egy korszerű házban is akár 15-30 W/légm3-ig mozoghat funkciótól és elhelyezkedéstől függően.

Mivel egy padlófűtés lerakásánál főbb szempont az egyenlet hőleadás, így minden helyiség valójában túl volt méretezve. Adott volt egy nappaliban elhelyezett termosztát, amely a nappali körülményeit vette figyelembe a ki-és bekapcsolásnál: hiába kellett volna, hogy a gyerekszobában melegebb legyen, ha a rendszert már rég lezárta a nappali termosztátja.

És itt jött a padlófűtés osztóknál elhelyezett szelepek tekergetése: ha túl meleg volt akkor zárás, ha hideg, akkor a nappali kört kellett szűkíteni és tekergetés egy hétig is, mert a padlófűtés tehetetlenségét ki kellett várni....

wifi termosztátPersze a későbbiekben jött a több körös (termosztátos) vezérelhetőség, majd akár a szobánkénti lehetőség, de itt már erősen a pénztárcába kell nyúlni és nem beszéltünk még a vezérlés bonyolultságából adódó meghibásodások veszélyére, vagy akár a megfelelő előremenő víz hőmérsékletének beállítására, hogy ne legyen zavaró a túl meleg padló, stb. stb....

Fellélegezhetünk, nem kell küzdeni tovább!

Az elektromos padlófűtéseknél alkalmazott helyiségenként vezérlés - minden szobában külön termosztát - mindezt megoldja, ráadásul a megfelelő lábkomfort érzet kialakításával, hiszen termosztátjaink külön szenzorral mérik a padló hőmérsékletét és a lábunknak megfelelő hőfokot állíthatjuk be a működés közben. (Olyan funkció ez, mely  egy vizes rendszernél az előremenő víz illetve a fűtőtest hőmérsékletét szabályozza!

Aztán nincs megállás:) A fenti funkciókon kívül még a legegyszerűbb termosztát is heti programozható vezérlésre képes, és az egész rendszer távoli elérése is egyszerű: WIFI képes termosztátok rendszerbe állításával, okostelefonos programozással!


Termosztátokról, vezérlésről fajtánként részletesen: TERMOSZTÁT, VEZÉRLÉS


 termosztát vásárlás

Fűtőszőnyeg

fűtőszőnyegA legkönnyebben elkészíthető elektromos padlófűtés, fűtőkábel öntapadós hálón.

Bővebben ...

Fűtőkábel

fűtőkábelElektromos fűtőkábel a legrégebben használt elektromos padlófűtés.

Bővebben ...

Fűtőfilm

infrafilm 

Infra fűtőfilm - utólagos padlófűtés melegpadlóhoz, nano-technológiával

Bővebben ...

Termosztát

termosztát 601iDupla szenzoros (levegő és padló) vezérlések a profi fűtéshez.

Bővebben ...