Központi fűtéses csöves rendszerek és elektromos padlófűtés

csöves padlófűtésA padlófűtés hőleadásának vannak korlátai. Állandó tartózkodásra szolgáló helyiségekben 23-28°C maximális felületi hőmérséklet alkalmazható, mert ennél magasabb hőmérséklet esetén az emberek talpát érő hőhatás kellemetlen érzést, egészségügyi problémákat eredményez. (visszér-problémák pl.)

Óvodákban, bölcsődékben a max. felületi hőmérséklet 24°C , fürdőszobákban max. 29°C, uszodai kövezetnél max. 32°C engedhető meg. Ritkább csőfektetéssel, alacsonyabb vízhőmérséklettel alacsonyabb padlóhőmérséklet és hőleadás választható, sűrűbb csövekkel, magasabb vízhőmérséklettel pedig nagyobb értékek.

Emellett a padlófűtés rendszer kialakítását úgy kell megtervezni, hogy a ház hőleadásának megfelelő hőenergiát a rendszer le is tudja adni!

Fenti tényezők figyelembe vételéhez rendkívül komoly tervezés és vezérlés szükséges, és van amit csak nagyon komoly beruházással tudunk elérni (helyiségenkénti vezérelhetőség)


Hogyan is néz ez ki egy elektromos rendszernél?

Egyszerűség mindenek felett!

Twifi termosztátehát először kiválasztjuk a ház hőtechnikai tulajdonságainak megfelelő teljesítményű fűtést (pl. 100W/m2 teljesítményű fűtőszőnyeget), azt pár óra alatt lerakva összekötjük egy padlószenzoros termosztáttal, melyen csak beállítjuk a maximális padló hőmérsékletet, amit szeretnénk, valamint az elvárt szobahőmérsékletet és innen már kész is!

Elfeledhetjük a vizes rendszer hőcserélőjét, a termosztatikus (motoros) szelepet, a szobánkénti fűtéseknél a csőelzáró szelepek tekergetését, hogy pl. a nappaliban lévő termosztárhoz képest a szobákban is az elvárt hőmérsékletet kapjuk!

Tehát a csöves padlófűtésrendszernél jóval kisebb beruházás és munkaigénnyel nagyságrenddel jobban és helyiségenként vezérelhető (ne feledjük a WIFI távoli elérés lehetőségét sem), teljesen karbantartásmentes, megújuló energiával kiszolgálható rendszert kapunk, akár 10-15 év garanciával.