Elektromos fűtőszőnyeg

Elektromos fűtőszőnyeg, padlófűtés beltérben

Az elektromos fűtőszőnyeg elnevezés megtévesztő lehet a nem szakemberek számára, mert itt nem egy lakberendezésben használatos szőnyegről beszélünk, hiszen egy hőszigetelő szőnyeg használata amúgy sem túl gazdaságos a fűtésben.

Az elektromos padlófűtési rendszerek beruházási és kiépítési költsége jóval a hagyományos fűtésrendszerek alatt marad.

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Alkalmazásával kihasználhatja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

elektromos fűtőszőnyeg

Felhasználási területei széleskörűek, az alacsony beépítési magasságnak köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Az ilyen vezérlés már önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

Alkalmazástechnika

Ne feledjük: a fűtőszőnyeg is olyan, mint egy hagyományos padlófűtés, azaz lépésálló hőszigetelés nélküli padlószerkezetbe még temperálásra sem ajánljuk, mert a hőenergia jó része lefelé fog távozni a betonréteg felé!

elektromos fűtőháló lerakása

A fűtőszőnyeget akár régi burkolatra is lerakhatjuk megfelelő (flexibilis) ragasztóval, azaz utólag is gyorsan alakítható ki vele pl. fürdőszobák padlójának fűtése, elérve ezzel a maximális komfortérzetet.
Két ütemes fektetésnél első ütemben beágyazzuk a szőnyeget flex ragasztóba és a teljes száradás után ragasztjuk a burkolatot. Itt a fűtés 2-3 nap után javasolt (teljes kikeményedés)

Egy ütemben történő ragasztásnál a ragasztó elég vastag lehet (plusz 4-5 mm-rel nagyobb a szokásosnál), így várjunk a hőmérséklettől függően legalább 6-8 napot a fűtés indításával.

Mindig figyeljünk a padlószenzor megfelelő elhelyezésére is (két fűtőkábel közt) !

A következőkben gyártóink (LIKEWARM, EVP, ELEKTRA, T-MAT, HEATCOM) közül a teljesség igénye nélkül a  BVF szőnyegeit emeljük ki. A leírtak nagy része igaz a többire is természetesen.

DEVI termékeknek külön honlapot készítettünk, melyet itt talál:

DEVIFUTESEK.HU

elektromos fűtőszőnyeg hidegburkolat alatt

BVF elektromos fűtőszőnyegek fajtái

BVF H-MAT 100 W/m2 és 150 W/m2 teljesítményű  elektromos fűtőszőnyeg

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg vastagsága mindössze 3,8 mm így a hagyományos fűtőkábelekkel ellentétben gyakorlatilag padlószint emelkedés nélkül teszi lehetővé önálló és komfort padlófűtések kialakítását utólagosan is, természetesen figyelembe véve a padlófűtések egyéb követelményeit is, pl. az aljzatban meglévő lépésálló hőszigetelés megléte.

Az öntapadó műanyag hálón rögzített fűtőkábelek egyszerű lerakást és mérettartást biztosítanak a burkolás befejezéséig.

Készre szerelt méretek 1-12m2-ig elérhetőek, 50 cm széles öntapadós tekercsben.

Méretek: 1,0    1,5    2,0    2,5    3,0    3,5    4,0    4,5    5,0    6,0    8,0    10,0    12,0 m2

Fektetés után azonnal üzembe helyezhető, 2,5 méteres gyárilag szerelt bekötő kábelének (hidegvég) segítségével közvetlenül a termosztátba köthető. A Twin-conductor technológiának köszönhetően csak egy oldalon szükséges a csatlakoztatás (nem kell a fűtőszőnyeg másik végével visszajönni a termosztáthoz, mert az zárt, érintésvédelmileg védett!

 MODERN FÜRDŐSZOBÁK ELENGEDHETETLEN KELLÉKE

Épített zuhanyt tervez? A legdrágábban épített vagy felújított fürdőszoba sem az igazi ha a padló hideg. Egy jó döntés minimális beruházással és a hideg padló többé nem okozhat problémát! Üzemeltetése a többszörös szigetelésnek és árnyékolásnak köszönhetően extrém vizes körülmények közt is biztonságos.

HAGYOMÁNYOS MÓDON BURKOLHATÓ

A BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyegek a burkoláskor nem igényelnek speciális rétegrendet. A burkolás megkezdése előtt érdemes aljzatkiegyenlítést végezni, de akár közvetlenül alkalmazható flexibilis csemperagasztóval is megfelelő aljzat-előkészítés után. (javasolt pl. a portalan felülethez a csemperagasztó rendszer alapozója is/)

ALACSONY TELJESÍTMÉNY A KORSZERŰEN SZIGETELT LAKÁSOKBA IS

A BVF elektromos fűtőszőnyeg az általánosnak tekinthető 150 W/m2 teljesítmény mellett (mely gyakorlatilag megegyezik a csöves rendszerek hőleadó teljesítményével) 100 W/m2 teljesítménnyel is rendelkezésre áll. Ha egy jól szigetelt lakásba túl nagy teljesítményű fűtést teszünk, akkor az a kis hőleadás miatt alig működne, azaz esetünkben alig éreznénk a padlófűtés jótékony hatását (már aki szereti :)). Így az alacsonyabb teljesítményt használva az üzemidő nőhet! (nem a fogyasztás!!)

ELLENŐRZÖTT GYÁRTÁSI FOLYAMATOK – 10 ÉV GARANCIA

Termékeink megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, szabványoknak. A gyártó üzemek ISO 9001 szabvány szerint a legmagasabb minőség ellenőrzés mellett működnek a legkorszerűbb anyagok felhasználásával. A tökéletesített kéteres technológiának köszönhetően a BVF fűtőszőnyegek várható működési élettartama akár 30 évet is elérheti jelentős teljesítmény vesztés nélkül!

INGYENES AJÁNLATOT BÁRMELY ELÉRHETŐSÉGÜNKÖN KÉRHET!

BVF fűtőszőnyeg

Gyakori kérdések a fűtőszőnyegekkel kapcsolatban

Lehet-e vágni a szőnyeget?

Nem. Ezért fontos a helyes méret megválasztása a kivitelezés megkezdése előtt. Kisebb méret különbség esetén természetesen van megoldás, például a kábelek fektetési távolságának besűrítése vagy a maradvány kábel körbefuttatása a falak mentén. Amennyiben a kábel véletlenül lett elvágva a burkolás során úgy azt a BVF javító készlettel lehet javítani a helyszínen néhány perc alatt.

Van-e értelme a hőtükrös fólia használatának?

Nem, mert a hőszigetelő réteg burkolhatatlan felületet képezne, azon nem kötne át a csemperagasztó, a burkolat rövid idő alatt elválna az aljzattól. A hőszigetelést az aljzatnak  kell tartalmaznia!

Milyen a maximális hőfoka a fűtőkábelnek a fűtőszőnyegben?

A padlóba épített fűtőszőnyegek teljesítménye gyárilag optimalizált érték. Üzemi hőmérsékleten a fűtőkábel akár 50-55°C is lehetne azonban ez az érték nem releváns, tekintve, hogy hővezető anyagok veszik körbe melyek visszahűtik a felületét. Padlófűtés esetén a hőleadó felület, a burkolat hőmérséklete mérvadó.

A padlófűtések világszerte elfogadott szabvány szerint max 29-31°C között mozognak legyen szó akár elektromos akár vízkeringetésű hagyományos rendszerről. Ezen szabvány értékektől a termosztát beállítással el lehet térni.

Mindenképp kell hozzá termosztát?

A fűtőszőnyeg elektromos fogyasztó, így akár egy villanykapcsolóval is üzemeltethető lenne, azonban a megfelelő komfort és a hosszútávú üzemeltetés érdekében kizárólag duplaszenzoros (padló és levegő)  termosztáttal üzemeltethető.

Mit tegyek, ha a szobába nem elég 1 db fűtőszőnyeg?

Az elektromos fűtőszőnyegek gyárilag szerelt bekötő vezetékkel rendelkeznek. Nagyobb felületek esetében ahol több szőnyeg fektetése szükséges, falba süllyesztett kötődoboz használata szükséges. Tehát a csatlakozásokat nem folytatólagosan a padlóban hozzuk létre hanem a falban, szabvány kötődobozban vagy köthető közvetlenül a termosztátba, ha megoldható.

Mit tegyek, ha mégis kimarad a fektetésnél egy kevés fűtőszőnyeg darab?

Fürdőszobában akár a falra is felfuttathatjuk. Másik megoldás a kimaradt hálóról a fűtőkábelt visszaszedve, a fűtésből kimaradt részre fűtőkábelként telepíthetjük.

Meddig bírja a fűtőszőnyeges padlófűtés, mennyi az élettartama?

Különböző gyártóktól származó elektromos fűtőszőnyegeink 10 -15 -20 és 25 év garanciaidővel rendelkeznek. De mindemellett elmondható, hogy a jó minőségű szőnyegek ellenállás-változás nélküli élettartama legalább 45-50 év.